COR D. FEIJTEN FOTOGRAFIE ©

             Air-, Steadycam-, Natuur- en Portret Fotografie

PORTRET FOTOGRAFIE


Een portret is een artistieke voorstelling van een persoon.

Als fotograaf heb je auteursrecht, maar ook anderen hebben rechten, zoals het model dat voor je poseert.

Auteursrecht krijg je automatisch wanneer je een foto maakt. Je hoeft het niet aan te vragen. De zogeheten copyright notice (2020 Copyright C.D. Feijten of ‘All rights reserved C.D. Feijten’) is dus eigenlijk overbodig. Het auteursrecht houdt in dat iemand niet zonder jouw toestemming je foto mag verveelvuldigen of publiceren. Zelfs al zet hij jouw naam er netjes bij.

Portretfotografie is een fotografiegenre dat zich specifiek bezighoudt met portretten.

Portretfotografie heeft de menselijke figuur en vaak het menselijk gelaat als onderwerp. Soms een geënsceneerd studioportret, soms een simpele pasfoto. Ook de mens in een bijzondere omgeving kan tot de portretfotografie behoren.

Vaak werken portretfotografen in opdracht, voor tijdschriften, voor bekende personen, of in het algemeen voor mensen die portretfoto's nodig hebben.

Wanneer een portretfotograaf een eigen stijl ontwikkelt, kan hij daarmee grote bekendheid verwerven.


Er zijn verschillende mogelijkheden, om de fotoshoots te maken. We kennen buitenopnamen, met of zonder gebruik van een  lichtbron of reflexieschermen en maken daarbij ook soms gebruik van achtergrond onscherpte ofwel "Shallow depth of field"!

Verder binnenopnamen, waarbij meestal altijd gebruik wordt gemaakt van lichtbronnen (softboxes), strobolights, meerdere flitsers en reflexieschermen. De achtergrond wordt voor het type shoots zorgvuldig gekozen ( b.v.; zwart, groen, grijs, gemêleerd, van stof of papier).


Portretrecht: Het recht van ieder individu om wel of niet in te stemmen met publicatie van zijn of haar portret. Toestemming dient altijd vooraf te gevraagd voor publicatie.

Eigendomsrecht of Auteursrecht: Het portret is eigendom van de maker van dit portret

De portret opnamen, die u op deze website ziet, hebben veelal mijn voorkeur. Het blijft een samenspel van licht (ISO), diafragma en sluitertijd. Verder héél creatief zijn en geduld hebben zijn andere vereisten.

E-mailen
Map
Info
Instagram